RO | EN
Romana Engleza
Contact webmail
Compania | Servicii | Parteneri | Filiale | Disclaimer | Contact
Service auto
 
Diagnosticare electronică
În atelierul companiei noastre se utilizează un scanner Bosch KTS 550 care permite diagnoza prin vizualizarea semnalelor transmise de senzori la computerul autoturismului. Aparatul asigură și funcția de multimetru și oferă informații privitoare la schema de montaj, scheme electrice, testarea componentelor. 
Pot fi diagnosticate și vizualizate semnalele următoarelor grupe de sisteme: 
- amestecul și aprinderea 
- injectia Otto și Diesel 
- sistemele de siguranță (ABS, ASR) 
- cutia de viteze 
- sistemele convenționale (aer condiționat, închideri centralizate etc.) 
Prin intermediul acestui sistem se permite intervenția mecanicului auto exact la locul defecțiunii, fără a exista pericolul deteriorării sau dereglării sistemelor conexe. Timpul în care mașina este reținută în service se micșorează, datorită siguranta si rapiditate in stabilirea diagnosticului si in monitorizarea lucrarilor de reparatie necesare. 
 
Avantajele diagnosticarii electronice
Sistemele autovehiculelor contemporane functioneaza pe baza coordonarii date de catre computerul de bord al vehiculului. Pentru constatarea defectiunilor sau a erorilor aparute in functionarea autovehiculului se utilizeaza testerul mobil. Autovehiculele moderne utilizeaza un sistem de senzori care transmit computerului de bord informatii despre starea diferitelor sisteme (in principal informatii referitoare la starea motorului), iar aceste informatii pot fi accesate cu ajutorul testerului, pentru a fi remediate ulterior de catre mecanicul auto. 
Practic, testerul (care nu este altceva decat un computer care are inscrise in memorie date furnizate de catre producatorul de autovehicule) se conecteaza la mufa speciala a autovehiculului, iar, in functie de marca si tipul vehiculului se pot vizualiza aceste defectiuni (baza de date din memoria scannerului trebuie sa fie cat mai detaliata). Dupa aceasta operatiune se remediaza de catre mecanic defectiunile aparute, iar in urma remedierii, la verificare, senzorii vor arata functionarea normala a sistemelor autovehiculului.